Újabb goth áldozat a gyűlöletbűncselekmények listáján…

Május 21-én egy újabb fiatal goth esett áldozatául a gyűlöletbűncselekményeknek. Az angliai Huthwaite városában egy 18 éves, asztalosnak tanuló fiút megvertek egy bolt előtt, aki olyan súlyosan megsérült, hogy kórházba is került, ahol műteni kellett állkapcsát, illetve orra is eltört.

A fiú épp egy randira tartott, amikor belefutott egy bandába, akik megverték – hogy milyen okból egyelőre nem tisztázódott. Feltételezhető, hogy a támadók a fiú goth megjelenése miatt támadtak rá, hiszen az áldozat nem provokált, nem tett semmit, csak sétált. Egyelőre a helyi rendőrség nem úgy kezelik, mint gyűlöletbűncselekményt, hiszen vizsgálják még a körülményeket (de nagyon úgy tűnik, hogy végül annak fogják), illetve várják még a szemtanúk jelentkezését.

További információk az esetről: Gainsborough Standard

2007 augusztusában, Angliában már történt hasonló incidens gothok ellen – Sophie Lancaster életét vesztette, a vele tartó barátja pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Ott öt tizenéves fiú követte el a támadást, ahol szintén felmerült a gyűlöletbűncselekmény gyanúja, sőt, azóta Sophie nevével ellátott alapítvány küzd is a diszkrimináció és a gothokat ért gyűlölet ellen. Az akkori elkövetők közül ketten életfogytiglani börtönbüntetést kaptak gyilkosságért, a másik három elítélt pedig súlyos testi sértésért tölti börtönbüntetését.

Kiemelt kép forrása: Link

untitled-article-1440429718
Sophie Lancaster – kép forrása: Link