Leaves’ Eyes új énekesnővel

Nagy felháborodást váltott ki a rajongók körében a Leaves’ Eyes áprilisi bejelentése, miszerint az alapítás óta (2003) ott éneklő Liv Kristine-től megválnak (egyes hírek szerint Liv “személyes okai” miatt) és a helyére egy finn énekesnő, Elina Siirala kerül. A zenekar állítása szerint a váltást már január óta készítették elő, de csak áprilisban vált nyílvánossá.

Liv Kristine úgy kommentálta az eseményeket, hogy nagyon büszke arra, hogy alapító tagja és front-hölgye lehetett a Leaves’ Eyes-nak 2003 óta. A zenekar létfontosságú szerepet játszott az életében, és sok sikert kívánt a srácoknak, megköszönve a sok csodálatos zenét és pillanatot világszerte a közönség előtt.

A zenekar egy régi képe – Forrás

Az idei koncerteken már az új énekesnő lesz a frontember, illetve érkezett egy klipp premier is május 10-én, az Edge of Steel, amiben bemutatkozik Elina.

Elina Siirala-ról egyenlőre nem tudunk meg sokat, a finn hölgy még kevés múlttal rendlekezik. Elmondta, hogy nem tudja eléggé kifejezni azt, hogy mennyi hálás azért, hogy megkérték, hogy csatlakozzon a Leaves’ Eyes-hoz. Ő is érzi, hogy Liv és a zenekar korábbi sikereit túlszárnyalnai kihívás lesz, emiatt nagy izgalommal és várakozással tekint erre az új fejezetre életében és karrierében.

Hogy jó döntés volt-e a váltás, bízzuk a jövőre! Annyi bizonyos, hogy alig pár évvel ezelőtt már hasonlót láthattunk, akkor a Nightwish cserélte le ikonikus énekesnőjét, Tarját, egy új énekesnőre, akit pár év múlva szintén lecseréltek. A rajongók akkor sem értettek egyet a döntéssel, ahogy most is nagy botrányt kavart Liv lecserelése.

Liv Kristie sem tűnik el a zenei világból, nemrég forgatott a Tanzwut együttessel egy klippet, reméljük hamarosan az is a nagyközönség elé tárul!

További híreket olvashattok a legutóbbi ExpressioN Magazinban!

Kiemelt kép forrása: Link