Felhívás – Novemberi Expression

Kedves Tagok, Expression Szerkesztők és Olvasók!

Bizony, alig pár napja került ki az új Expression Magazin első száma (ha még nem tettétek volna meg, akkor a felső menüből elérhetitek!), máris elkezdjük gyűjteni az anyagot a Novemberi számhoz!

Továbbra is várjuk:

 • cikkeiteket, tanulmányaitokat (bármit, ami a goth szubkultúrához köthető, akár közvetetten is), pl.
 • verseiteket, novelláitokat, festményeiteket, rajzaitokat, egyéb alkotásaitokat (jó minőségű fényképeket alkotásaitokról)

Várjuk jelentkezését

 • tetovált tagjainknak

akik bevállalják, hogy egy-egy miniinterjút készítünk velük tetoválásukról (4-5 kérdésre kellene válaszolniuk) és képet küldeni tetoválásukról, illetve

 • dolgozó tagjainknak (CorporateGothokat)

akik benne lennének egy hosszabbat (kb. 10 kérdéses) interjúban állásukról, szakmájukról (természetesen anonim módon, sem a saját, sem intézményük neve nem szerepelne az interjúban, csak a munkakörük), továbbá

 • olyan goth modelleket (fiúkat és lányokat egyaránt!)

akik szívesen szerepelnének a magazinban, esetleg annak címlapján, és benne lennének szintén egy-egy miniinterjúban!

Továbbra is keresünk állandó tagokat a szerkesztőségünkbe, akik rendszeresen hozzájárulnának egy-egy szám megírásához, lektorálásához, bétázáshoz (próbaolvasónak)!

Ahogy mindig, jelentkezéseiteket az expressionmagazin2015@gmail.com címre várjuk!

Határidő: 2015. október 31. 

 • Pingback: Októberi Expression Kérdőív | Magyar Gothic Club()

 • Sziasztok!

  Úgy döntöttem, itt írom meg a véleményemet, mert magánlevélben nem kaptam rendes választ. (a beth@gmail.hu címről írtam.)
  Küldtem könyvajánlókat, vagyis inkább címeket, amikről írtam, vagy amikről tudnék érdekelni, és talán érdekes is lehetne a szubkultúra tagjainak – ugyanez volt a helyzet a javasolt interjúalanyokkal. Ahogy a kis írásaimat is, amire szintén nem kaptam választ, hogy akkor megfontolandó, vagy hogy elvetettétek. Tom Query könyvéről sajnos nem tudok véleményt írni, mivel nem tudtam végigolvasni.
  A tetováltakkal kapcsolatos interjúra olyanok is jelentkezhetnek, akiknek csak egy, kicsi mintájuk van? 🙂

  Visszatérve az októberi magazinra, én például nem értettem, hogy hogy kerülnek ide a múmiák? Érdekes téma, de nem hinném hogy olyan szorosan kapcsolódik a szubkultúrához.

  Illetve még ejtenék egy-két szót a honlap kinézetéről, a tartalomba nem tudok belekötni, mivel az tetszik. 🙂
  Zavaróak a nagy anyagminták, öt percnél tovább nem bírom nézni a címlapot, mivel fáj tőle a szemem. Sokkal jobb lenne ha valami kisebb képek lennének, és lehetőleg illusztrációk, amik csak és kizárólag az oldalnak készülnek, így a jogokba se tudna senki sem belekötni. Egy egyszerű, de témához illő és hatásos vonalrajz igazán ízléses lenne, de mégis visszafogott, és lenne egy olyan érzése az embernek, hogy rengeteg időt töltenek egy-egy cikk elkészítésével. 🙂 (én például szívesen illusztrálnék, ha valaki megkérne rá, de gondolom, akadnának mások is.)
  Plusz jó lenne egy logó, meg valami egyszerű kis fejléc – utóbbinak jó lenne egyszerűen a felirat, egy szép betűtípussal. 🙂

  Szóval, nekem ez a véleményem az egészről. Az ötlet nagyon tetszik, csak mivel eléggé kritikus szemmel nézek mindent, feltűnt ez a pár dolog.

  További szép estét! 🙂
  Beth

  • Kedves Beth!
   Először is, köszönjük, hogy leírtad véleményed 🙂 !

   Másodszor, baromi nagyon hibáztunk. A fejetlenségben egyszerűen nem kerültél bele az Expressionbe, de ebbe semmi személyes nem volt, szimplán az amatőr lelkesedés áldozata lettél (mármint mi vagyunk amatőr lelkesedők), és ezért most hihetetlenül ég a pofám… Szépenmondva.

   A Történelem rovatba történelmi érdekességeket szánunk, amik így vagy úgy köthetőek a szubkultúrához. Első részben a múmiák kerültek be, a halál-kultusz tisztelete miatt véltük úgy, hogy köthető a szubkultúrához, igaz, nem koherens a kapcsolat, de gondoltuk szívesen olvasnátok ilyen történelmi érdekességekről, vagy épp boszorkányperekről, stb.-ről.

   Igen, az anyagmintákra már kaptunk visszajelzést, hogy igen, zavaróak, remélem észrevetted te is, hogy ezen próbálunk változtatni, de nehéz volt a korábbi hírekhez más képet találni, pontosabban olyat, amit jogilag szabadon lehet alakítani, de cserébe jó minőségűek is.

   Grafikusunk sajnos nincs, de ha neked van kedved hozzá, akkor szívesen fogadjuk a segítséget!

   Logónkra kiírtunk egy pályázatot: http://mgclub.hu/2015/10/05/alkotoi-palyazatra-felhivas/
   jelenleg várjuk folyamatosan a beérkező pályamunkákat, ha van kedved, akkor jelentkezz te is 🙂 !

   Köszönjük észrevételeidet, szükségünk van ilyenekre hidd el!

   És még egyszer nagyon sajnáljuk, hogy kihagytunk az első számból, nem volt szándékos, nem fog többé előfordulni, ígérjük!
   Remélem választ kaptál minden kérdésedre!

   Szép estét,
   Blithe

   • Kedves Blithe!
    Nem az a bajom, hogy nem kerültem bele, mert nekem ez nem olyan fontos, hogy ezen kiakadjak. Csak felhívtam a figyelmet arra, hogy ilyen is előfordult. Hogy erre a következő alkalommal jobban kell figyelni.

    Ezt bele lehetett volna írni a bevezetőbe egy fél mondatban, és máris érthetővé válik, hogy kerül oda. Boszorkányperes irományom, rövid kis novella-szerűségem van, lehetne akár a következő szám Halloween – boszorkány témájú is, ahhoz illő borítóval, etc.

    A szemem még mindig kifolyik, az anyagminták nem is annyira vészesek, inkább az hogy mekkora, kiég tőlük a retinám, és nem csak az én reakcióm volt ez, egy barátom pont ugyanezzel kezdte…

    Grafikus nem is kell, csak egy-két lelkes ember.

    Láttam a logópályázatot, csak egy logót nem tudok tíz perc alatt összedobni, ráadásul ilyen kevés kikötéssel? Ennyi erővel lilára változtathatok egy Hello Kitty-t, és azt a betűk mellé szerkeszthetem, lila-fekete meglesz, több követelmény meg nem nagyon volt, szóval megfelel, érted, mire gondolok? Jó lenne behatárolni, hogy akkor most vagy díszes betűk, vagy kis indás-virágos dísz, és mindezt csipke alapra, vagy hogy?

    Még mindig félreértesz, engem nem az érdekel, hogy nem jutottam bele a magazinba, hanem az, hogy vannak hibák, és ha már kéritek a segítséget, akkor arra egy sorral kell válaszolni, hogy az ember értse, mi van pontosan.

    Szép napot! 🙂
    Beth

    • Kedves Beth!

     Ha neked nem is volt gond, nekem az volt. Számomra ez nagyon kellemetlen.

     A képek mérete egyébként függ a monitorbeállításoktól, a képarányoktól is. Az anyagminták helyett újabb híreknél már más képeket tettünk be. A gond az, ha változtatni akarunk rajta, akkor “lukak” lesznek a honlapon, ezért most egyik napról a másikra nem lesz megoldható, még dolgozunk egy jó megoldáson.

     Mivel bízunk bennetek, ezért nem került több kikötés a logópályázatos kiírásba. Ha kikötés lett volna, hogy legyen benne ez, legyen benne az, akkor félő, hogy kaptunk volna 5-10 ugyanolyan logót, de mi különbözőeket várunk. A ti ízlésetekre van bízva, hogy milyet küldtök, így hátha érkezik olyan, ami díszes betűs, hátha érkezik olyan, ami csipkehátterű, stb. 🙂 …

 • Én csak örülni tudok annak, hogy viszont láttam az írásom. ^^ Hihetetlen ismét, mert sosem került ki sehova egyetlen alkotásom sem, de ebben és az előző magazinban igen. Épp ezért, ha úgy alakul hogy a következőben vagy még 3-4 számban nem leszek benne, nos, üsse kő, nem veszem magamra. 😉 Komolyan nem lesz vele gondom. Illetve, mint saját szerkesztésű magazin szerintem teljesen jó, az első próbálkozásoktól nem szabad a legjobbat elvárni, mint egy kiadott magazin az újságosnál. Idő, sok kreativitás és tudás kel még ehhez, hogy végül szép lassan, de elérjük azt a szintű magazint amire azt mondaná a többség, hogy “na ez igen, ezt nevezem!”. Viszont kritikával nem akarok élni, semmilyen téren mert egy cseppet sem értek a magazin szerkesztéshez. Szerintem az is előre lépés, hogy ilyesmi megjelenik. Aztán, ahogy írtam, idővel egyre jobb lesz. Természetesen a tanácsok és ötletek kellenek. 😀

  • Meg gyakorlat is kell hozzá, de rengeteg 🙂