Fórum-kódok [Új Oldal]

Bizonyára észrevettétek, hogy a Fórumhozzászólásokat tudjátok formázni, viszont nem biztos, hogy tudjátok, hogy melyik kód mit is jelöl. Most egy kis magyarázatot-listát hoztam nektek, amivel kicsit színesebbé tehetitek fórumhozzászólásaitokat 🙂 !

Kezdjük is akkor az elején. A múltkori bejegyzésünkben már szó volt arról, hogy hogyan tudtok bejegyzést írni a Fórumba. Ha már használtátok a Fórumot, akkor észrevehettétek, hogy a bejegyzés írásakor különböző kódokat láthattok az írási felület fölött – most ezeket nézzük át, hogy melyikkel mit érhettek el.

03

Kezdjük balról jobbra sorba!

“b” – félkövér

“i” – dőlt betű

“link” – ezzel linkeket tudtok beilleszteni egy megjelenő felület segítségével

“b-quote” – idézetet tudunk megjeleníteni így (még annyira nem szép nálunk, nincs minden szín átírva…)

“del” – áthúzott szöveg

“img” – egy megjelenő felület segítségével képet tudunk beilleszteni de csak netről! Ha saját képet szeretnétek feltenni így, akkor javaslom először töltsétek fel valahová, úgy tudjátok beilleszteni majd

“ul” – egy listát tudunk így létrehozni

“ol” – sorszámozott listát tudunk így létrehozni

“il” – felsorolást tudsz vele csinálni

“code” – ezzel egy adott kódot “kapcsolunk” ki, egy kódot jeleníthetünk meg

“tag-ek lezárása” – a kódok csak úgy működnek, ha le is zárjuk őket. Ezt vagy úgy tehetjük meg, hogy kétszer rákattintunk egy adott kódra (pl. a b-re) vagy ha biztosra akarunk menni, akkor erre a gombra kattintunk, ami lezár minden kódunkat, hogy azok gond nélkül jelenhessenek meg.

Mivel nem csak ennyi kóddal tudtok formázni, ezek csak az “ajánlottak”, ezért íme 3 oldal, amit javaslok nektek 🙂

BBCode (Wikipedia) 

HTML kódok

HTML alapok